• image one
  • image two
  • image three
  • image four
  • image five
  • image six

Alles over leistenen vloeren

Wat is leisteen?

Leisteen is een gesteente dat gevormd wordt door klei, of magma, dat onder druk in de loop van miljoenen jaren getransformeerd werd. De voornaamste toepassing van leistenen plakken/tegels is voor dakbedekking. Tevens, naar verluidt, waren er indianenstammen in Canada die leisteen gebruikten voor hun harnas. Voor meer over leisteen als steen zie leisteen.

Waar kan ik natuurstenen leistenen vloeren kopen?

LinkOmschrijving

Eigenschappen van leisteen

Leisteen, vanwege de manier waarop dit ontstaat, heeft een natuurlijk lagensysteem. Waardoor er makkelijk tegels van gemaakt kunnen worden, vanwege mineralen die tussen verschillende lagen in zitten.
Voordelen van leisteen op de vloer is dat het een natuurlijk product is, zacht (relatief) en duurzaam.

Leisteen vloer leggen

Let op: Met name voor het zelf leggen van de tegels. Voor het aanschaffen van leisteen is het verstandig om te kijken of het gekalibreerd is. Dat wil zeggen dat alle stenen even dik zijn. Het leggen van ongekalibreerde tegels is lastiger, omdat de lijmlaag dan precies aan de, individuele, tegels aangepast moet worden.

Allergie informatie

Leistenen tegels zijn een zeer goede keuze voor mensen met allergieën. De AAFA (Asthma and Allergy Foundation of America) adviseert mensen met astma en stof(mijt) allergieën vloeren zoals leisteen, linoleum, vinyl of hardsteen. Klik hier voor hun artikel over vloeren, en andere huisgelateerde zaken voor mensen met allergieën.