• image one
  • image two
  • image three
  • image four
  • image five
  • image six

Alles over kwartsieten vloeren

Wat is kwartsiet?

Kwartsiet ontstaat door samengedrukt zandsteen, dat over de tijd (miljoenen jaren) door warmte en druk veranderde in kwartsiet. De kwalitatief betere kwartsiet stenen bevatten tussen de 93 en 95 procent natuurlijke kwartsiet kristallen. Kwartsiet is niet een naam van een specifieke steen, maar van een familie gesteenten die grote hoeveelheden kwarts bevat. Kwartsiet is een gesteente dat voornamelijk uit het mineraal kwarts bestaat1, dit is wat het gesteente zo hard maakt. Kwartsiet is langzamerhand de meer populaire steensoort graniet aan het inhalen, mede omdat kwartsiet een duurzamere steen is.

Waar kan ik natuurstenen kwarsieten vloeren kopen?

LinkOmschrijving

Kwartsiet voorbewerking

Voor voorbewerking van kwartsiet zie voorbewerking natuursteen op de hoofdpagina.

Kwartsiet vloertegels kopen

Kwartsiet plaatsen

Wij raden aan deze stenen door professionals te laten plaatsen. Anderszins, let er op dat de stenen niet vlak zijn. Ze kunnen hol of gebold zijn. Zie voor meer informatie over het plaatsen van kwartsiet vloertegels.

Eigenschappen

Kwartsiet kan zowel voor binnen als buiten gebruikt worden, omdat het een goed te bewerken hard en duurzaam gesteente is.

Voordelen van kwartsiet vloeren

Deze steen is niet poreus, goed tegen vlekken en krassen, weinig onderhoud nodig (zeker in vergelijking met de andere natuursteen oplossingen). Vanwege het niet-poreuze oppervlakte van kwartsiet, is deze goed te gebruiken op hygiƫnische plekken, bacteriƫn kunnen zich hier niet in nestelen.

Kwartsiet Mohr schaal van minerale hardheid

De hardheid van kwartsiet, op de schaal van Mohr is 7, als contrast gewoon staal is 4.5 op dezelfde schaal. Zie Mohr schaal van minerale hardheden. Vergelijking hardheden natuursteen voor vloeren

Nadelen van kwartsiet vloeren

Een nadeel van kwartsiet, ook voor andere natuurstenen vloeren, is de vlekgevoeligheid.

Onderhouden en reinigen

Belangrijk voor het gebruiken van een schoonmaak product, ook al is het speciaal voor uw type vloer gemaakt, is om het eerst op een onopvallend stuk te testen. Omdat al het steen anders is, kan 't zijn dat er zich elementen in de steen bevinden die onverwachts reageren. Voor meer informatie zie mijstegels kwartsiet reinigen.